Бил Гейтс – отново най-богатият човек в САЩ

2012-09-20 19:00:00
Бил Гейтс – отново най-богатият човек в САЩ
Снимка: Reuters

Съоснователят на американския гигант “Microsoft” Бил Гейтс за пореден път оглави класацията на списание “Forbes” на най-богатите хора в САЩ.

 

През последните 12 месеца 56-годишният бизнесмен е успял да увеличи и без това завидното си богатство със 7 млрд. долара. В момента неговото финансово състояние се оценява на впечатляващите 66 млрд. долара.

 

 

На второ място в класацията на най-богатите хора в САЩ е поставен известният инвеститор, бизнесмен и филантроп Уорън Бъфет, чието богатство се равнява на 46 млрд. долара. Веднага след него пък се нарежда съоснователят и главен изпълнителен директор на “Oracle” Лари Елисън, натрупал по банковите си сметки сума в размер на 41 млрд. долара.

 

Данните на списание “Forbes” също така сочат, че най-богатите хора в САЩ са станали още по-богати през последната една година. Само за сравнение – през 2011 г. тяхното състояние се е равнявало на 1,5 трилиона долара, докато през 2012 г. то вече е нараснало до 1,7 трилиона долара.

 

Въпреки масовото забогатяване на най-заможните американци, не всички от тях могат да се похвалят с бизнес успехите си. Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е най-големият губещ на годината. Неговото богатство се е стопило с цели 8,1 млрд. долара и е достигнало „скромните” 9,4 млрд. долара.

 

Сред губещите милиардери са и съоснователят на сайта за групово пазаруване Groupon.com Ерик Лефкофски, съоснователят на “Zynga” Маркъс Пинкъс и рисковият капиталист Джим Брейър, който дължи голяма част от загубите си на инвестициите си във Facebook.

 

Вижте как изглежда пълният Топ 10 на най-богатите хора в САЩ:

 

1. Бил Гейтс

2. Уорън Бъфет

3. Лари Елисън

4. Чарлз Кох

5. Дейвид Кох

6. Кристи Уолтън

7. Джим Уолтън

8. Алис Уолтън

9. С. Робсън Уолтън

10. Майкъл Блумбърг

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ccdesigns
преди 12 години

Тия десетте да дарят половината от парите си за благотворителност и нема накъде повече. А не като попринцип - "Rich people talk with rich people about how medium class people should give money to poor people."


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия